Warehouse Management System






- Microsoft .NET
- JavaScript
- SQL Server
- Azure Cloud Services
- Azure hosting
- Bootstrap (Mobile Friendly)
- Failover systeem
Klantinformatie
Univeg werd in 1987 in België opgericht door Hein Deprez. In 1983 begon hij met het produceren van champignons gevolgd door het wassen, snijden en verpakken van groenten. In deze periode werden de eerste contacten gelegd met grote supermarkten, een strategie die het bedrijf nog altijd volgt.
In 2016 onderging Univeg een fusie met Greenyard. Hierdoor veranderde de naam naar Greenyard Fresh. Greenyard Fresh is nu een wereldwijde leverancier van verse producten. Ze zijn actief in deze sectoren: groenten & fruit, bloemen & planten, kant-en-klare salades en transport & logistiek. Greenyard Fresh beschikt over vestigingen op alle continenten en levert wereldwijd aan klanten. Vandaag de dag stelt de groep meer dan 5.550 mensen tewerk.
Probleemstelling
Greenyard Fresh maakt gebruik van een Warehouse Management Systeem (WMS) genaamd USYS. Deze op maat gemaakte software wordt gebruikt in verschillende warehouses binnen de groep om de volledige ketting van orders, opslag, overslag en verzending te beheren.
Het pakket wordt volledig op maat ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke vereisten die zich in de verschillende warehouses stellen, rekening houdend met lokale en logistieke eisen die zich ter plaatse stellen. Greenyard Fresh zocht hier naar een betrouwbare partner om het huidige WMS-systeem verder uit te breiden en nieuwe functionaliteiten te introduceren.
Oplossing
Als deel van een gemengd projectteam stond Ventigrate mee in voor de realisatie van de verschillende workflows in de verschillende deelapplicaties van het WMS. Het totale pakket bestaat hier uit 3 verschillende hoofd applicaties:
- Een web gebaseerde interface voor het beheer van orders, leveringen en magazijn
- Een handscan-applicatie voor de verwerking in de verschillende warehouses
- Interface voor de uitwisseling van orders met klanten en leveranciers
Aan de hand van nieuwe workflows en extra functionaliteiten heeft Ventigrate gezorgd voor een verdere uitbreiding van de bovestaande hoofd applicaties. Deze nieuwe functionaliteiten werden modulair geïmplementeerd met de bijhorende user adoption stappen en voorafgaand analyse traject.
Als aanpak werd er hier gekozen voor de Agile methodologie. Op basis van 2-wekelijkse sprints met bijhorende grooming en review sessies, kon UZA steeds rekenen op de gevraagde flexibiliteit en duurzaamheid van de oplossing. Een nauw contact met UZA was van groot belang.